hiemside

Leden yn it nijs

Annie van Es al 40 jier reewilliger by bibleteek Havelte

HAVELTE – De medewerkers van de bibliotheek Havelte vierden samen met Annie van Es haar veertigjarig jubileum als vrijwillig medewerkster.

De bibliotheek in Havelte werd opgericht in 1972 en Annie was er vanaf het begin bij. Ze wilde zich graag inzetten voor de gemeenschap en het werk in de bibliotheek bood die mogelijkheid. In de loop van de jaren heeft ze veel zien veranderen. Van een ouderwetse uitleenbibliotheek werd het een moderne en goed geoutilleerde voorziening.

Annie is niet alleen vrijwilliger in de bibliotheek Havelte, maar ook bij de Wereldwinkel en in het verleden deed ze ook een handenarbeidclub van stichting Welzijn.

Artikel geplaatst door Monique Westra op 4-12-12 09:26.
Meppeler Courant, 7 desimber 2012, side 16. Nei te lęzen op de website fan Da's Mooi.


Leny en Gertie fleurje bernebuorkerij op

MEPPEL - Gertie Holzscherer en Leny Altena hebben met prachtig schilderwerk de kinderboerderij van De Baander in de Oosterboer opgevrolijkt. Niet alleen de stal maar ook de gehele achterwand vormt nu een waar dierenparadijs. Medewerkers en bezoekers beleven dagelijks veel plezier aan deze omgeving. Het vrijwilligerswerk werd door Banketbakkerij Nijstad beloond met de Taart van de Week. (Foto: Frens Jansen)

Nieuwe Meppeler, di 18-12-2012 - Taart van de Week. Zie de website.

Leny Altena, Piet Koopmans en Ludzer van der Schors binne ynterviewd oer de de krite "Waling Dykstra".

RTV Meppel, 12-1-2013

Romke Egbers al 40 jier op Krystkongres te Frjentsjer

Ynterviewd oer 40 jier dielname oan it jierliks Krystkongres te Frjentsjer, organisearre fan de Federaasje fan Fryske Studinteferienings.

Krystkongres foar de 80e kear (artikel op it webstee fan Omrop Fryslân)

Videoreportaazje oer it Krystkongres

Videoreportaazje op YouTube (tydstip 3:04 - 5:07)

Radiointerview mei Krystkongres-feteraan Romke Egbers
Spiler wurdt laden
As de player net wurket, dan de webide nij lade.

Omrop Fryslân, 27-12-2012

De Heslinga's binne al 60 jier troud


Foto: Ebel Zandstra
Yn de Meppeler Courant fan moandei 10 novimber 2014 liezen wy dat de wykein dęrfoar Klaas Heslinga en de frou yn Fredeshiem harren 60 jierrich houlik fierden.

'Onze twee dochters en zes kleinkinderen waren erbij om het te vieren,' laat de heer Heslinga weten. 'Op het feest werden mijn vrouw en ik geweldig verwend. We hebben veel kaarten gekregen en andere mooie cadeaus.'

De heer en mevrouw Heslinga leerden elkaar al vroeg kennen. 'Mijn vrouw kwam als zestienjarig meisje vaak logeren bij haar oom in Baijum. Ik woonde daar samen met mijn ouders. Haar oom werkte net als mijn ouders en ik op het platteland. Op deze manier hadden we al snel een klik met elkaar. Ik ben voor mijn vrouw gevallen, omdat er in het dorp waar ik woonde weinig meisjes van mijn leeftijd woonden. Dus toen zij kwam, waren mijn vrienden en ik onder de indruk van haar.'

In 1954 gaven ze elkaar het jawoord, na zeven jaar verliefd en verloofd te zijn geweest. 'Na onze bruiloft verhuisden wij een paar dagen later naar Zeist. Mijn vrouw kon daar werken. Ik ben diacoon geworden. Dit is een ander woord voor ziekenverpleger. Ik werd betaald en zij deed het werk gratis,' aldus Heslinga.

Artikel: M.C. 10-11-2014

Piet Koopmans baalt ook van de sluiting van V&D

Party Meppelers ha yn de Meppeler Courant fan 17 febrewaris 2016 har sechje dwaan kinnen oer de sluting fan V&D.
Ek ús lid, de Meppeler pommerant Piet Koopmans, is yn de video (sjoch link hjirűnder) te sjen.

Mensen geven hun mening over de sluiting van de V&D © Boom regionale uitgevers / Daniël Huizenga
Meppel - Het doek voor V&D in Meppel is gevallen. Het bericht over het mislukken van een doorstart kwam gistermiddag onder de medewerkers als een mokerslag aan. De winkel is sinds maandag dicht.

Het winkelend publiek vindt het erg jammer dat de winkelketen ophoudt te bestaan. ‘V&D voegt iets toe aan de totaalheid van de Meppeler winkeliers. Als dit wegvalt, vallen er meerdere klappen’, laat Piet Koopmans uit Meppel weten. ‘Het was ook een leuke winkel voor mensen, vooral met La Place erbij’, zegt mevrouw Hagedoorn uit Meppel.

Veel mensen vinden het jammer dat de winkel is gesloten. Op de stelling ‘Sluiting van de V&D is een aderlating voor Meppel en omgeving’ is de tussenstand: 186 mensen vinden het een aderlating dat V&D verdwijnt en 77 zijn het oneens met de stelling.

Artikel mei video en kommintaren: M.C. 17-2-2016